vineri, 5 martie 2010

Bulete de cascaval

Ingrediente:
- 200 gr cascaval
- 75 gr faina
- 50 gr margarina
- 100 ml lapte
- 2 oua
- piper si sare dupa gust
- 100 ml ulei
- 100 gr pesmet
Mod de preparare:
Din faina, lapte si margarina se prepara o compozitie omogena, la care se adauga cascavalul ras, sare si piper, dupa gust. Din aceasta compozitie se formeaza crochetele, sub forma de bile, care se trec prin faina, oua batute si pesmet. Se prajesc in vasul cu ulei infierbintat. Cind sint rumenite, se scot cu paleta, se scurg de grasime si se asaza pe platou sau pe farfurie, pe o frunza de salata.

Nota:
Un aperitiv rapid si gustos atat pentru ocazii deosebite cat si pentru un mic dejun sau o cina rapida. In categoria aperitive, bulete de cascaval sunt totusi o sugestie ideala pentru mesele festive cu multi invitati, mai ales pentru cele stil bufet suedez. Reteta nu este foarte complicata, mai ales ca nu trebuie sa se respecte fix cantitatile, acestea se pot adapta proportional in functie de numarul invitatiilor.

Un comentariu:

  1. Multumesc pt idee :) Este mult mai buna reteta asa - fara aluat oparit (cum apar f multe variante pe net). Plus ca orice gospodina poate sa adapteze cum ii place cel mai mult. Eu - de ex - o sa incerc sa le coc in cuptor - si o sa incerc sa pun o parte din ele si fara sa le mai dau prin faina si ou - sigur o sa iasa f bune. O sa va povestesc ce am obtinut :D.

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină