vineri, 5 martie 2010

Omleta cu legume - tortilla

Ingrediente:
- o lingura ulei de masline
- 3 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras verde
- 2 rosii
- jumatate de dovlecel
- 2 felii de costita afumata
- 1 cartof mare fiert in coaja
- 3 oua (merg si 4)
- marar verde tocat
- sare, piper
-cascaval ras

Mod de preparare:

Cartoful fiert il lasati sa se raceasca sub jet de apa, il curatat, apoi il veti taia in patru pe lung si apoi felii. Spalati legumele crude si apoi le tocati: ceapa verde- rondele subtiri, usturoiul curatat de coaja- rondele, ardeiul gras curatat de seminte si taiat cubulete, rosiile - rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja) - taiat pe lung si apoi rondele, costita- feliute subtiri. Ouale le veti bate impreuna cu mararul tocat, sarea si piperul dupa gust. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper. Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Cand este aproape gata, se pune cascaval ras deasupra. Cand este gata rasturnati omleta pe un platou, taiati-o in patru (in functie de persoane...) si puneti restul de cascaval ras deasupra...o sa vadeti ce senzationala este...efect garantat!

Nota:
La baza acestei omlete sta omleta spaniola traditionala, numita tortilla espaniola, care se pregateste cu o combinatie simpla de cartofi si ceapa. Pentru a inveseli compozitia putem adauga rosii si ardei gras, dovlecei, sunca sau anghinare...va veti alege cu acesta delicioasa omleta cu radacini spaniole si totusi este una romaneasca :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină