marți, 13 aprilie 2010

Placinta cu loboda

Placinta cu loboda

Pentru aluat ai nevoie de:
  • 1 cana de lapte sau apa,1 cub drojdie,1 lingurita rasa de zahar,3 linguri ulei,1 lingurita sare,350-400 g faina.
Pentru umplutura ai nevoie de:
  • 10 legaturi de loboda,5-6 fire ceapa verde,3-4 fire usturoi,1 legatura marar verde,200-250 g branza telemea,2 oua,2-3 linguri smantana sau ulei,sare.
Cum procedezi pentru aluat:
  • Dizolvi drojdie in laptele caldut cu zaharul,adaugi 3-4 lingurite faina si lasi maiaua sa creasca 10 minute.Apoi o torni peste faina,adaugi sarea,uleiul si framanti un aluat potrivit pe care-l lasi sa creasca 20-30 minute.In acest timp pregatesti umplutura:Speli lobodele in cateva ape si le tai fidelute.Cureti usturoiul si ceapa,le speli,le tai marunt si le amesteci cu lobodele.Le lasi pe toate intr-o stecuratoare sa se scurga bine zeama,apoi le amesteci cu branza rasa,ouale batute,smantana,mararul tocat si un praf da sare.Imparti aluatul dospit in jumatate,intinzi din fiecare cate o foaie si asezi una intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pui toata umplutura,asezi a doua foaie,o intepi cu furculita si dai placinta la cuptor pentru aproximativ 40 minute.O tai rece.La masa poti s-o insotecti de iaurt sau smantana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină