vineri, 29 octombrie 2010

Vol 1 Carne alba - Retete italienesti - miel cu fenicul salbatic - Revista Felicia

Miel cu fenicul salbatic

Dificultate : medie
Pregatire : 25 de minute
Preparare : 1 ora si 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane :
  • 800 g miel de lapte,taiat bucati
  • 1 legatura de fenicul salbatic
  • 1 ceapa
  • 10 rosii urscate
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
Incalziti intr-o cratita pentru linguri de ulei extravirgin de masline si rumenesti bucatile de miel asa incat sa capete o culoare uniforma.Caliti ceapa curatata si tocata marunt,alaturi de carne,pana devine sticloasa.Adaugati soriile uscate clatite in prealabil sub un jet de apa si tocata mare.Dati focul mic si lasati sa fiarba cam 30 de minute,intorcand din cand in cand bucatile de care.
Curatati,spalati si taiati fasii sunbtiri fenicul salbatic,apoi dati-l in clocot in apa sarata,fara a-l inmuia prea tare.Scurgeti-l de apa.Pastrati un pahar plin cu apa in care a fiert feniculul si adaugati-l peste miel,impreuna cu frunzele de fenicul.
Dupa ce tot lichidul s-a evaporat,stingeti focul si acoperiti cu un capac,lasand carnea sa se odihneasca si sa se fragezeasca circa 10 minute.Asezati mancarea pe farfurii si serviti-o calduta.

Aroma speciala acestei retete o da feniculul salbatic,o plata care creste spontan,cu fruze caracteristice pufoase si,in timpul verii,cu numeroase floricele galbene unite in forma de umbrela.Este o planta aromatica foarte indragita in tot bazinul mediteraneean,unde se folosesc mai ales frunzulitele subtiri si semintele.

Vin 
Se sorteaza cu Garamacha,Grenache,Camonan sau vinurile romanesti Babeasca,Novac,soiuri locale,rusesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină