sâmbătă, 30 octombrie 2010

Vol.1 Carne alba - Retete Italienesti - Miel la cuptor cu sos de iaurt - Revista Felicia

Miel la cuptor cu sos de iaurt
Dificultate: medie
Pregatire: 25 de minute
Preparare: 1 ora si 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 700 g miel de lapte,taiat bucati
  • 2 oua
  • 90 g unt
  • 500 g iaurt natur dens
  • 2 fire de patrunjel
  • sare
  • piper
Incalziti cuptorul la 190 C ; sarati mielul si asesati-l impreuna cu untul intr-o cratita ce poate fi pusa in cuptor ; cand incepe sa prinda culoare,adaugati un pahar si jumatate de apa,bagati la cuptor si lasati carnea sa se faca timp de 1 ora,avand grija sa nu se usuce prea tare;daca e necesar,adaugati cateva linguri de apa.
In timp ce se face carnea,turnati iaurtul intr-un castron si mestecati-l cu putina sare si cu piper.Adaugati galbenusurile si albusurile batute spuma,amestecand usor.
Scoateti mielul din cuptor si mutati-l din cratita,insa tineti-l la cald.Turnati in cratita compozitia da iaurt,amestecand bine,astfel incat sa se omogenizeze cu sosul de carne si dati totul din nou la  cuptor pana veti obtine o crema destul de groasa.
Turnati crema de iaurt pe fundul farfuriilor si puneti in centru bucatile de miel;ornati cu patrunjel proaspat spalat si tocat marunt.
Serviti fierbinte.


Vin
Se asirteaza cu ITG-uri toscane,vinuri rosii proaspete,directe:Diondi Santi,Nearco sau vinurile romanesti Garboiu,Feteasca Neagra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină