Apa (care sa cuprinda bine ouale) putin sarata se fierbe in clocot(sarea intareste coaja).Vasul se trage putin la o parte,ca apa sa nu clocoteasca in momentul cand se introduc ouale,altfel va plesni coaja(mai ales ouale cu coaja subtire).Se fierb 3 minute,de cand incepe apa sa clocoteasca dinou.Albusul va fi coagulat pe jumatate si galbenusul moale.Ouale se trec un minut in apa rece,apoi se scurg imediat,ca sa se curete mai usor coaja.Se servesc fierbinti,in paharele sau suporturi speciale,direct din coaja lor,sau se desarta tot continutul lor in pahar,se adauga putina sare si o bucatica de unt.
Daca ouale au coaja subtire,pentru a evita plesnirea acesteia,se pun la fiert in apa putin calduta si se lasa pe foc pana cand apa incepe sa dea in clocot;atunci,se iau imediat de pe foc,se trec un minut in apa rece si se servesc fierbinti,cum s-a aratat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu