miercuri, 11 noiembrie 2009

Chiftele cu sos de rosii si garnitura de orez

Ingrediente :


• 2 cepe
• 2 catei de usturoi
• 4 linguri ulei de masline
• 1 cutie de rosii (850 ml)
• 400 g amestec de carne tocata
• 4 linguri pesmet
• 1 ou
• 2 linguri parmezan ras
• 1 lingura amestec de ierburi de Provence
• sare, piper 





Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le cubulete si caliti-le in 2 linguri de ulei. Puneti deoparte jumatate din amestecul cu ceapa. Taiati rosiile si puneti-le peste ceapa ramasa pe foc, impreuna cu sucul lor. Lasati sa fiarba cca. 30 de minute, fara sa acoperiti cu un capac.

Framantati carnea tocata, restul cepei calite, pesmetul, oul, parmezanul si verdeata de Provence. Condimentati cu sare si piper. Cu mainile umede, formati din amestecul preparat mingiute de forma celor de tenis de masa si prajiti-le in 2 linguri de ulei. Dupa aceea, asezati-le in sosul de rosii si lasa ti-le cca. 10 minute sa se marineze.

Orezul se tine la foc mic,circa 20 de min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină