- 3 lingurite cu miere
- 4 linguri ulei
- un varf de cutit de bicarbonat
- 1 pahar mare de sifon
- 400 g faina
- sare
- gem
- 2 pliculete zahar vanilat
- 200 g nuci pisate
- esenta de rom
- 150 g zahar pudra
Mod de preparare: Freci mierea cu uleiul,pus picatura cu picatura,sare si un varf de cutit de bicarbonat dizalvant in rom.Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale.Intinzi 4 foi.Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem,presari nuca macinata amestecata cu zahar vanilat,apoi rulezi.Coci cele 4 foi in tava unsa si tapetata cu faina,la foc potrivit,timp de 40 minute.Cand s-au copt foile,presari zahar pudra,lasi la racit si,cand s-a racit,tai rulada felioare cam de 2 cm latime.Este o rulada gustoasa,dar si satioasa,datorita nucilor din compozitie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu