4 gutui, 250 gr zahar, 4 lingurite gelatina, 1 esenta de vanilie, zeama de la jumate de lamiie, 400 gr frisca, ulei.
Topesti zaharul intr-o cratita, stingi cu un litru de apa si lasi sa fiarba pe foc mic, amestecind ca sa se dizolve zaharul in apa.
Cureti apoi 3 gutui de coaja, la tai felii si le pui la fiert in siropul de zahar.
Dizolvi gelatina in 200 ml de apa, apoi o tii pe baie de aburi pina se topeste si o lasi deoparte 2-3 minute.
In acest timp treci feliile fierte de gutui prin sita si amesteci pireul obtinut cu gelatina, esenta de vanilie si zeama de lamiie.
Lasi compozitia sa se raceasca apoi adaugi 200 gr frisca, pui totul intr-o forma unsa cu ulei si dai crema la rece pentru o ora.
Dupa ce s-a racit o rastorni pe un platou si o decorezi cu felii din gutuia ramasa si cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu