Mancare din muschi de vita cu cartofi (Pasanda)
Ingrediente
350 g muschi de vita feliat
2,3 cartofi
1 cana iaurt
200 ml ulei
2 cepe
1 lingurita pudra de coliandru
1/2 lingurita pudra de turmenic
1,1/5 boia de ardei (am folosit iute)
1 lingurita garam masala
1 lingura pasta de usturoi (usturoi pisat)
1 lingurita boabe de piper
sare
5 ardei iuti
Mod de preparare
Muschiul de vita il spalati bine si il feliati ca pentru snitel
Separat ceapa se curata ,se spala si se taie solzisori.
In uleiul fierbinte se pune ceapa si se prajeste pana devine aramie la culoare.Ceapa prajita se scoate pe prosop de hartie si se lasa sa se usuce.Cand se raceste complet ceapa trebuie sa fie crocanta.
Ceapa racita de marunteste cu mana (nu trebuie sa fie foarte fina)
Din iaurt ,usturoi pisat si ceapa prajita se face un amestec in care se pun feliile de muschi si se lasa la marinat 1 ora.
Se prajesc pret de cateva minute dupa care se adauga o cana de apa cald.Se acopera oala cu capac si se lasa la fiert pana ce carnea este facuta.
Intre timp curatam cartofii de coaja ,ii spalam si ii taiem felii.
Intr-o tigaie se prajesc feliile de cartofi pentru cateva minute pe ambele parti apoi se scot pe hartie absorbanta.Se pastreaza la cald.
Se mai tine oala pe oc pentru 10 minute.Mncarea trebuie sa fie scazuta bine nu apoasa.
Cand cele 10 minute au trecut adaugam ardeii iuti si oprim focul.Se serveste calda cu naan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu