Ingrediente:
5 mere mari, 3 ouă, 300 gr zahăr, 100 ml ulei, o linguriţă bicarbonat de sodiu, 200 gr miez de nucă măcinat, 250 gr făină.
Mod de preparare:
Se curăţă merele şi
se dau pe răzătoarea mare, într-un castron.
Se adaugă ouăle întregi şi
se amestecă.
Se pune zahărul, uleiul, bicarbonatul,
miezul de nucă, făina
şi se omogenizează. Se obţine un aluat moale ce se toarnă
într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei.
Se bagă la cuptorul în prealabil încălzit şi se lasă, la foc potrivit, până la coacere. Prăjitura se verifică dacă e coaptă introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta şi apoi se scoate afară: dacă scobitoarea e curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.
Se lasă la răcit, apoi se taie.
Se serveşte ca desert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu