- Pentru crusta din bezea: 4 albusuri (temperatura camerei); 1 praf de sare; 1 ceasca de zahar; ½
- Pentru umplutura : 350 gr. ciocolata maruntita; 5 lingurite de pudra espreso, 1 praf de sare; 4 galbenusuri de ou; 1 ceasca de frisca racita in prealabil bine la frigider; 2 lingurite de lichior Kahlua.
- Pentru topping: 1 ceasca de frisca racita in prealabil bine la frigider; 1 lingurita esenta de vanilie; 400 gr. capsuni sau zmeura feliate (facultativ); ¼ ceasca de ciocolata rasa (facultativ).
Cum se face prajitura cu bezea si ciocolata :
Prepararea bezelei: Incalziti cuptorul la 275 de grade. Apoi se unge o tava pentru placinta cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand aincep sa se intareasca se adauga zaharul treptat (in ploaie, cu grija pentru a nu taia compozitia). La sfarsit, se adauga si vanilia si se bat in continuare (cu telul sau mixerul, la viteza mare) pana cand devin foarte tari. Compozitia se asaza in tava si se da la cuptor timp de 1 ora si15 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
Prepararea umpluturii: Ciocolata, pudra de espresso, sarea si ¾ ceasca de apa se pun pe foc la bain marie si se tin pana cand se topeste ciocolata. Amestecati continuu in acest timp dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul, si se lasati la racit. Frisca se amesteca cu lichiorul dupa care se incorporeaza in ciocolata bine racita. Intregul continut se pune la frigider.
Asamblarea prajiturii: Dupa racirea completa, umplutura de ciocolata se pune peste bezea si se tine la frigider cel putin 4 ore. Cand este suficient de intarita, se scoate din tava, se asaza pe un platou, deasupra se intinde frisca amestecata cu vanilie si se decoreaza cu capsuni sau zmeura si/sau doar cu ciocolata rasa.
Am facut-o si a lasat de dorit blatul de bezea.... mai bun era din pandispan. Blatul de bezea a ramas mic si crema multa era gretoasa!:(((
RăspundețiȘtergere