Ingrediente:
- 4 felii paine de cereale
- 1 duvlecel mediu
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 4 rosii coapte tocate
- 1 cutie pasta de branza
- branza proaspata
- sare, piper
- frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Se pune painea la prajit pana devine aurie. Intr-o tigaie se pune uleiul, dovlecelul taiat marunt si usturoiul pisat, se lasa cateva minute pana se rumenesc si se amesteca incontinuu ptr. a nu se prinde. Se adauga rosiile coapte in prealabil si tocate marunt, sare si piper dupa gust lasandu-se pe foc inca 3 minute. Între timp se toaca frunzele de busuioc si se amesteca cu pasta de branza, sare si piper. Se întinde o pătrime din amestec de branza pe fiecare felie de pâine prajita, la fel se imparte in mod egal si amestec-ul de roşii. Deasupra se pun pe fiecare felie de paine bucatele de branza proaspata. Se aseaza feliile intr-o tava pe fundul careia s-a intins o folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins in prealabil. se lasa pana cand branza proaspata s-a topit. Aceasta lasagna sandwich se serveste fierbinte si garnisita cu busuioc tocat.
Nota:
Busuioc-ul este o planta aromatica care da un gust specific, parfumat, oricarei retete culinare care il include ca ingredient, dar totodata este si o planta medicament pentru gradina. In mancare, busuiocul se presara intotdeauna ultimul, dupa ce focul a fost stins, pentru ca temperaturile ridicate scad din aroma plantei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu