sâmbătă, 6 martie 2010
Sirop de coacaze
Ingrediente:
- 1 kg coacaze rosii sau negre
- 250 ml apa
- 1,5 kg zahar
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Curatati bine coacazele, spalati-le bine si apoi le puneti la scurs. Le veti strivi binesi apoi le amestecati cu apa si strecurati zeama prin tifon dublu. Puneti pe foc mic, zeama obtinuta si zaharul, amestecand mereu pana se topeste tot zaharul. Dati apoi focul iute aproximativ 20 de minute. Luati spuma care se formeaza, iar la sfarsit adaugati zeama de lamaie. Cand siropul este suficient de legat, lasati sa se racoreasca putin si puneti cald in sticle sterilizate, inchideti ermetic si raciti lent.
Nota:
Sirop-ul de coacaze poate fi consumat si ca bautura racoritoare (diluat in apa plata sau minerala) dar poate fi folosit si ca toping pentru deserturi (inghetata, papanasi, clatite...).
Poate nu stiati ca dintre fructele de padure, coacazele detin un procent remarcabil de vitamina C (de circa 5 pana la 10 ori mai mare decat lamaia).
Anticii considerau coacaza neagra un fruct care favorizeaza longevitatea, lucru justificat de altfel, deoarece coacazele intervin in formarea colagenului, incetinesc procesul de imbatranire si tonifica capilarele, ajutand la dezvoltarea sistemului osos si al ligamentelor, participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale si previn uzura celulara.
prajituri,dulciuri,faina,pui,peste,porc,vita,miel
apa,
bauturi,
coacaze rosii,
crema de zahar ars,
lamaie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu