Tocana de miel
Ingrediente pentru 4 persoane:
Curatati si spalati morcovul si telina,la fel ceapa si usturoiul .Taiati-le apoi cubulete.Spalati bine lamaia si curatati-i coaja,fara partea alba.
Intr-o cratita,incalziti uleiul extravirgin de masline si caliti zarzavatul taiat cubulete;adaugati coaja de lamaie si bucatile de miel,rumenindu-le uniform pe toate partile.
Sarati si piperati,Aromatizati cu o ramurica de cimbrisor spalat si scurs si amestecati;dupa cateva minute,turnati vinul si lasati-l sa se evapore la foc iute,apoi micsorati flacara si adaugati rosiile curatate de pielita,pe care le-ati sfaramat in prealabil cu o furculita.Lasati totul pe foc inca 1 ora,adaugand din cand in cand putina supa calda.
Puneti in castroanele tocana de miel inabusit,ornand-o cu frunzulita de cimbrisor,patrunjel si serviti-o imediat.
Se asorteaza cu :
Vin :
Aceasta reteta foloseste o medalitate de preparare dintre cele mai vechi:tocana sau fierberea inabusita este un procedeu culinar cu origini indepartate si se obtine cu un sos aromatizat mai degraba dens.
Surse:
Text: Cartea Retete internationale pentru familia ta - Carne Alba -
Foto : http://dulcesarat.blogspot.com/2010/05/tocanita-de-miel.html
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 600g carne macra de miel de lapte (pulpa),taiata bucati
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 tulpina telina
- 4 rosii curatate de pielita
- 2 ramurele de cimbrisor
- 1 lamaie netratata
- 1 pahar de vin alb sec
- 2 pahare de supa de carne
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare
- piper negru
Curatati si spalati morcovul si telina,la fel ceapa si usturoiul .Taiati-le apoi cubulete.Spalati bine lamaia si curatati-i coaja,fara partea alba.
Intr-o cratita,incalziti uleiul extravirgin de masline si caliti zarzavatul taiat cubulete;adaugati coaja de lamaie si bucatile de miel,rumenindu-le uniform pe toate partile.
Sarati si piperati,Aromatizati cu o ramurica de cimbrisor spalat si scurs si amestecati;dupa cateva minute,turnati vinul si lasati-l sa se evapore la foc iute,apoi micsorati flacara si adaugati rosiile curatate de pielita,pe care le-ati sfaramat in prealabil cu o furculita.Lasati totul pe foc inca 1 ora,adaugand din cand in cand putina supa calda.
Puneti in castroanele tocana de miel inabusit,ornand-o cu frunzulita de cimbrisor,patrunjel si serviti-o imediat.
Se asorteaza cu :
Vin :
- Beringer,Founder Estate,Zinfandel
- Rotenberg,Menestrel Merlot
Aceasta reteta foloseste o medalitate de preparare dintre cele mai vechi:tocana sau fierberea inabusita este un procedeu culinar cu origini indepartate si se obtine cu un sos aromatizat mai degraba dens.
Surse:
Text: Cartea Retete internationale pentru familia ta - Carne Alba -
Foto : http://dulcesarat.blogspot.com/2010/05/tocanita-de-miel.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu