marți, 6 aprilie 2010

Sufleu de urzici

Sufleu de urzici


   Ai nevoie de : 800 g urzici,100 g unt,4 oua,200 ml lapte,70 g faina,sare,piper.
  Cum procedezi:Cureti urzicile si le speli foarte,foarte bine in mai multe ape.Lefierbi in apa cu sare aproximativ 8 minute,dupa care le strecori si le treci prin sita.Intr-o tigaie pui untul sa se topeasca,adaugi faina pe care o amesteci repede,tragi de pe foc si torni laptele amestecand energic ca sa se desfaca faina in lapte.Il mai dai intr-un clocot si dupa ce se raceste il adaugi in piureul de urzici.Incorporezi galbenusurile,potrivesti de sare si piper si la final pui albusurile batute spuma.Torni amestecul intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si-l dai la cuptor pentru 20 de minute,la foc iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină