- Ingrediente
- Aluat: 500 gr faina, 20 gr margarina, un praf de sare, 10 gr drojdie ( ulei si faina pentru uns si tapetat tava) Umplutura: 1 varza mica, 3 ciuperci mari, sare, marar, 20 ml ulei, piper.
- Mod de preparare
- Aluatul se prepara astfel: Intr-un bol amestecam drojdia cu apa calduta, se adauga praful de sare, faina si margarina topita. Se amesteca bine, daca mai este nevoie se adauga faina. Se imparte in doua parti si se lasa la crescut. Umplutura se pregateste inainte de a prepara aluatul. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ciupercile taiate feliute, varza tocata marunt si se lasa la calit. la sfarsit se adauga sare, piper, mararul tocat marunt. Intr-o tava din Yena unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat se adauga umplutura, apoi ultima foaie de aluat. Dupa preferinta se poate adauga oregano.Se introduce la cuptor si se lasa la copt. Cand este gata se lasa la racit pentru cateva minute si se portioneaza.
vineri, 12 februarie 2010
Placinta cu varza
prajituri,dulciuri,faina,pui,peste,porc,vita,miel
placinta,
retete de post,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu