joi, 29 aprilie 2010

Salata de cuscus cu piept de pui

Salata de cuscus cu piept de pui
 
  • Timp de preparare: cca o ora
  • Timp de coacere: cca 1/2 ora
  • Cca 530 kcal/portie
  • Se consuma cu felii de paine prajita
Ai nevoie de:
  • Zeama de la o lamaie
  • 100 g cuscus
  • 1 rosie carnoasa
  • 1 mango
  • 1 1/2 l.s. ulei
  • 1/2 l.c moscusor (fragulita)
  • sare,piper praospat macinat
  • 1 l.s zahar
  • nucsoara proaspat macinata
  • 1 v.d.c. piper alb
  • 1/2 leg. patrunjel
  • 1 piept de pui (300 g)
  • 1 l.s ulei
Se prepara asa:
  1. Zeama de lamaie amestecata cu 1/4 L apa se toarna deasupra cuscusului.Se lasa sa se inmoaie 1/2 ora.Dupa 1/2 ora se toarna surplusul de lichid
  2. Rosia se opareste si se curata de pielita.Se taie in doua si se scot semintele.Pulpa obtinuta se toaca marunt.
  3. Mangoul se curata de coaja,se taie in jumatate si se scoate smburele.Pulpa fructului se taie in bucati potrivite.
  4. Din ulei,fragulita,sare,piper,zahar,nucusoara si piper alb se obtine cu ajutorul telului o marinata cremoasa,care se toarna deasupra cuscusului.
  5. Se toaca patrunjelul,se amesteca cu rosia tocata si bucatile de mango si amestecul se presara deasupra cuscusului.
  6. Pieptul de pui se prajeste bine cu amestecul de unt si ulei,se lasa inca 10 minute acoperit la foc mic.Se sareaza,se pipereaza si se taie in felii subtiri trabsversale.
  7. Salata de cuscus si mango se imparte pe doua farfurii.Feliile calde de piept de pui se repartizeaza proportionel pe cele doua farfurii cu salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină