Salata de cuscus cu piept de pui
- Timp de preparare: cca o ora
- Timp de coacere: cca 1/2 ora
- Cca 530 kcal/portie
- Se consuma cu felii de paine prajita
- Zeama de la o lamaie
- 100 g cuscus
- 1 rosie carnoasa
- 1 mango
- 1 1/2 l.s. ulei
- 1/2 l.c moscusor (fragulita)
- sare,piper praospat macinat
- 1 l.s zahar
- nucsoara proaspat macinata
- 1 v.d.c. piper alb
- 1/2 leg. patrunjel
- 1 piept de pui (300 g)
- 1 l.s ulei
- Zeama de lamaie amestecata cu 1/4 L apa se toarna deasupra cuscusului.Se lasa sa se inmoaie 1/2 ora.Dupa 1/2 ora se toarna surplusul de lichid
- Rosia se opareste si se curata de pielita.Se taie in doua si se scot semintele.Pulpa obtinuta se toaca marunt.
- Mangoul se curata de coaja,se taie in jumatate si se scoate smburele.Pulpa fructului se taie in bucati potrivite.
- Din ulei,fragulita,sare,piper,zahar,nucusoara si piper alb se obtine cu ajutorul telului o marinata cremoasa,care se toarna deasupra cuscusului.
- Se toaca patrunjelul,se amesteca cu rosia tocata si bucatile de mango si amestecul se presara deasupra cuscusului.
- Pieptul de pui se prajeste bine cu amestecul de unt si ulei,se lasa inca 10 minute acoperit la foc mic.Se sareaza,se pipereaza si se taie in felii subtiri trabsversale.
- Salata de cuscus si mango se imparte pe doua farfurii.Feliile calde de piept de pui se repartizeaza proportionel pe cele doua farfurii cu salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu