Tort cu crema mascarpone
Iti trebuie pentru blat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 60 zahar
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 80 g zahar
- 1 budinca cu gust de frisca
- 150 g mascarpone
- 50 g bomboane colorate
- 1 plic gelatina incolora
Amesteci faina cu untul,zaharul si oul si framanti.Daca aluatul este tare poti pune putin lapte.Invelesti aluatul in folie si il pui rece pentru 30 minute.
Pregatesti creama asa:
Tapetezi o forma cu diametrul se 2/3 cm,pui aluatul si dai la copt timp de 15 minute.Intepi aluatul cu curculita.Pui laptele la fiert cu zaharul si adaugi praful de budinca,amestecat in prealabil cu putin lapte.Iei budinca fiarta de pe foc si o amesteci pana se raceste bine.Apoi amesteci budinca cu mascarpone si,daca e nevoie,pui zahar si esenta dupa preferinta.Pui crema pe blat,asezi bomboanele si torni gelatina.Lasi la rece pana se intareste gelatina.
Sursa:Revista"Practic in bucatarie"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu