Coronita de ciocolata
Iti trebuie pentru blat:
- 100 g ciocolata amaruie
- 300 g unt
- 250 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 oua
- 120 ml vin rosu dulce
- 300 g faina
- 50 g cacao
- 3 lingurite praf de copt
- 100 g amidon
- 5 g gelatina
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 250 g frisca
- 150 g zahar pudra
- 3-4 linguri de vin rosu dulce
Bati untul cu zaharul tos si zaharul vanilat.Inglobezi pe rand ouale,amestecand timp de 2 minute.Adaugi vinul.Separat,amesteci faina cu cacaua,praful de copt,amidonul si ciocolata rasa.Asezi compozitia intr-o forma de coronita,unsa si tapetata cu faina si o lasi sa se coaca timp de 80 de minute.Dupa ce e coapta,scoti forma din cuptor si o lasi sa stea 5 minute , apoi o scoti pe un gratar de bucatarie si o lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema asa:
Pui praful de budinca in 6 linguri de lapte , iar restul de lapte il fierbi cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat.Inglobezi budinca,amestecand mereu.Dizolvi apoi gelatina in compozitia de budinca si lasi totul la racit in baie de apa rece.Cand s-a intarit,adaugi frisca batuta.Tai blatul in 3 si il umpli cu crema.Dai la rece timp de 3 ore.Amesteci zaharul cu 3-4 linguri de vin rosu di trecori.Deasupra coronitei poti presara coaja rasa de portocala.
Sursa:Revista "Practic in bucatarie"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu