vineri, 5 martie 2010

Chiftelute de carne



Ingrediente:
- 500 gr carne tocata amestec
- 100 gr pesmet
- 1 ou
- sare, piper
- 50 gr marar uscat
- 4 catei de usturoi
- 50 ml ulei


Mod de preparare:
Se amesteca oul si carnea tocata, pesmetul, mararul uscat tocat marunt, usturoiul pisat. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia cate o lingurita de amestec se roteste in mana pana se formeaza o bila apoi se pune la prajit in uleiul incins in prealabil. Se prajesc pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie acoperita cu un servet de hartie (pentru a elimina surplus-ul de ulei. Cand e vorba de aranjat pentru servit chifletele lasati-va imaginatia sa lucreze si vedeti in cate feluri la puteti aranja... :)

Nota:
Sa fim seriosi, toata lumea cunoaste chiftelutele, aperitivele nu sunt aperitive, fara chiftelute si tot asa. Adaugati condimente dupa gust. Chiftelele sunt un aperitiv care nu poate lipsi de la masa. Le puteti servi la micul dejun, si le puteti pune la pachet pentru servici sau scoala...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină