Coroana umpluta cu miel
Iti trebuie pentru aluat:
- 400 g margarina
- 2 oua
- 10 linguri apa
- 1 kg faina
- 1 kg carne de miel fara os
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare,piper
- mazare boabe
- morcovi
- rosii
Amesteci ingrediente si framanti un aluat potrivit de moale.Il lasi sa se odihneasca 1/2 ora.Pentru umplutura,dai carnea prin masina de tocat si o amesteci cu ceapa si usturoiul,tocate marunt.Din aluat opresti o bucata pentru decor,iar din restul de aluat intinzi o foaie dreptunghiulara,lunga cat circumferinta vasului in umplutura doar pe centrul foii,apoi rulezi.Torni umplutura doar pe centru foii,apoi rulezi.Asezi ruloul in vasul de copt si lipesti foarte bine marginile.Din aluatul oprit,decupezi diferite figurine,inimioare,frunzulite sau orice doresti.Le lipesti de rulou cu galbenus sau ungi tot ruloul cu galbenus si aplici pur si simplu figurinele.Dai forma la cuptor si lasi timp de 45 de minute.Cand s-a copt,pui coroana umpluta cu miel pe un platou rotund,iar in golul din mijloc asezi legume fierte:mazare,morcovi,rosii etc.
Sursa:Revista "Practic in bucatarie"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu