Profiterol cu capsuni
Pentru umplutura iti trebuie:
- 800 g capsuni
- 20 cl frisca lichida
- sucul unei lamai
- 10 cl sirop de capsuni
- 80 g zahar pudra
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 50 g unt +unt cat o nuca pentru ungerea tavii
- 2 oua
- 75 g faina
- 1 lingura de zahar
- sare
- Pui 10 cl de apa la fiert cu unt,sare si zahar pudra.Cand fierbe,tragi de pe foc si adaugi faina.Amesteci repede-repede ca sa incorporezi faina,dupa care pui ouale unul cate unul.Cu o lingura iei din aluat si pui umplutura pe o tava unsa cu unt.Dai la cuptor pentru 10 minute,cu usa cuptorului intredeschisa si lasi apoi sa se raceasca.
Amesteci frisaca si vanilia,pui zaharul pudra si amesteci totul.Tai gogosile si pui crema si capsunile.Mixezi restul capsunilor si amesteci pasta obtinuta cu sucul de lamaie si sirop.Adaugi la masa gogosile stopite sau puse in acest sos.Daca vrei,poti adauga si frisaca amestecata cu capsunile zdrobite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu