marți, 13 aprilie 2010

Tort picant de spanac cu oua si cartofi

Tort picant de spanac cu oua si cartofi

Pentru aluat ai nevoie de:
  • 300 g faina,70 g margarina,1 ou,100 g branza de burduf,2 linguri smantana,sare,1 plic praf de copt.
Pentru umplutura ai nevoie de:
  • 700 g spanac,1 ceapa,3 catei usturoi,200 g  branza de vaci,100 g iaurt,100 g cascaval ras,1 felie paine,300 g cartofi,6 oua,4 linguri smantana,ulei,sare,piper,nucusoara.
Cum procedezi pentru aluat: 
  • Amesteci faina cu margarina,oul,praful de copt,branza de burduf,smantana si un praf de sare si framanti aluatul.Lasi sa se odihneasca si pregatesti umplutura:Cureti ceapa,o tai marunt si o calesti impreuna cu usturoi pisat.Adaugi spanacul fiert si tocat si le calesti impreuna cateva minute,apoi le dai deoparte.Faramitezi branza,o freci cu iaurtul,cascavalul ras,sare,piper,nucusoara,omogenizezi compozitia si o imparti in doua.Intr-o parte adaugi spanacul calit,iar in cealalta cartofii fierti si rasi.Intinzi o parte mai mare de aluat intr-o forma de tort unsa cu unt,astfel incat sa-i acoperi si marginea laterala.Pui compozitia de cartofi,il faci 6 adancituri si pargi in fiecare cate un ou.Intinzi apoi cu grija compozita cu spanac,astfel incat sa nu spargi ouale.Din aluatul ramas intinzi o foaie,il intepi cu furculita,il ungi cu smantana si presari cascavalul ras.Dai tortul la cuptor pentru 1 ora,la foc domol.Il tai dupa ce s-a racorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină