Rulou de oua cu spanac
Iti trebuie:
- 10 oua
- 150 g branza oi
- 20 g unt
- 50 g smantana
- 500 g spanac
- 2 linguri ulei
- sare,piper
- 2 linguri faina
Pui spanacul la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-a fiert,lasi spanacul sa se scurga bine,il toci si il freci cu putin ulei pana devine ca o pasta.Bati bine ouale cu putina sare,adaugi smantana,piperezi,adaugi faina si omogenizezi amestecul.Intr-o cratita unsa cu unt,bine incinsa,pui ouale intr-un aluat subtire ca o clatita.Coci aluatul pe ambele parti,apna devine o omleta degata.Umpli omleta cu pasta de spanac si cu branza fermentata.Rulezi omleta si o dai la cuptor,doar pana cans se rumeneste.Servesti omleta imediat cu o salata din legume de sezon pe care o pregatesti din: sa;ata verde,rosii,ridichi,ulei,sare,piper.Spanacul fiind o sursa bogata de fier,este potrivit atat pentru copii,cat si pentru intreaga familie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu