Supa de cartofi cu ciuperci uscate
4 portii
Ai nevoie de:
- 300 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 1 ceapa mare sau 2 mici
- 150 g ciuperci uscate
- 1 fir de praz
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 200 ml vin alb sec
- 1 leg.marar verde
- sare,piper
Puneti la rehidratat ciupercile in vin.Curatati zarzavaturile si taiati-le in bucati potrivite,dupa plac:rondele.cubulete,bastonase.Caliti ceapa in ulei,adaugati prazul,usturoiul,morcovii si pastarnacul.Turnati peste legumele calite 2 L apa fierbetile si lasati supa sa fiarba la foc potrivit.Adaugati cartofii si ciupercile inmuiate si cand acestea sunt fierte,opriti focul.Adaugati cimbrul si mararul inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu